Život je lepší prožít bez čekání

Taky vás nechali v dětství čekat? Mě ano. Často jsem slýchával: „Nespěchej“, „Nehoň se“, „Počkej přece“. A víte, co jsem se z toho naučil? Že když počkám, dostanu, po čem prahnu. Z této věty se stal jeden z mých životních programů.

Stále jsem na něco čekal. Říkal jsem si, až vyřeším firmu, bude lépe, až okolí pochopí, bude lépe, až napíši knihu, bude lépe, stále až, až, až.

Záleží pouze na mně, zda-li programy přijmu

Dnes to na mě padlo jako osvícení, že čemu v životě věřím, jsem se nenaučil sám, ale od jiných. Je pouze na mně, jestli jejich programy přijmu za své nebo ne. A jestli jsem byl vyučen jinými, co když je něco z toho pro můj život špatně?

Jedna klientka mi vyprávěla svůj příběh a tvrdila, že je věčná čekatelka, že její život je čekárna. Kolik lidí kolem nás stále na něco čeká, až nakonec zestárnou a neužijí si nic? Čekají na to, že se partner změní, děti vyrostou, že dostanou více peněz, lepší práci, že jednou prostě bude lépe.

A tak jsem se rozhodl, že své čekatelství ze svého života vymažu. Nebudu ve své životní čekárně. Začnu svůj život žít podle svého teď hned. Jakmile se někde objeví: „Počkej“, odcházím pryč.

Život není o čekání

Jedna paní dostala jako dárek luxusní spodní prádlo. Chtěla si ho obléci při nějaké slavnostní příležitosti. Nakonec to dopadlo tak, že je její partner našel hezky zabalené v šuplíku po její smrti.

Ne, život není o čekání, život je o prožívání a čekání je pouze čekáním na někdy a to někdy nemusí nikdy přijít.

Pokud se trápíte kdekoliv a s kýmkoliv a čekáte, že se to jednou změní, tak právě dnes opusťte svojí čekárnu. Rozhodněte se pro žití!

Co pro sebe můžete udělat?

Napište si seznam věcí, které chce prožít a s kým je chcete prožít a slibte si, že uděláte vše proto, abyste to prožili. Prohra je pouze mé vlastní rozhodnutí a čekání taktéž. Nikdy přeci neprohraji, pokud se k tomu sám nerozhodnu.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.