Virtuální realita jako největší zabiják lidských životů. Týká se i vás?

Moderní technologie přinesla v 21. století něco dříve dosud nepředstavitelného. Virtuální realita uchvátila celý svět. Jedná se o jeden z největších byznysů na světě. A právě zde vzniká ten obrovský problém. Virtuální realita se stále více přibližuje reálnému světu. Lidé jsou na ní závislí a běžný život jim už nic neříká. Ocitli jste se v pasti virtuální reality i vy?

Proč nás virtuální realita tak láká a baví?

Začalo to poměrně nevinně. Jednoduché počítačové a konzolové hry měly za úkol přinést novou zábavu nejen pro ty nejmenší. Majitelé vývojářských společností v tom uviděli obrovský potenciál výdělku. A tvrdě si za ním stále jdou. Kolik z nás si doteď uvědomilo, že právě na virtuální realitě je nejvíce lidí závislých? Nejsou to cigarety, alkohol ani drogy. Ale právě virtuální realita. Pokud totiž započítáme i sociální sítě, odhaduji, že se to týká minimálně 50 % všech lidí po celém světě.

„Láska je nejsilnější emoce na světě.“

Jak je vůbec možné, že je virtuální realita společně se sociálními sítěmi tak úspěšná? Princip je velice jednoduchý. Vývojáři pochopili, co hráči potřebují k tomu, aby u hry zůstávali co nejdéle. Je to přesně to, co v běžném životě a v dětství dostáváme tak málo! Za každý malý krůček ve hře jsme odměňováni, chváleni a vyzdvihováni. Za menší i větší peníz si pak můžeme koupit cokoliv, co nám pomůže být ještě lepší a dosáhnout kýženého úspěchu. Vždyť je to tak snadné! To všechno od dětství vnímáme jako přísun lásky. A právě láska je vůbec nejsilnější emoce na celém světě. Jak bychom jí mohli nepodlehnout?

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Ať se sebevíc snažíte, láska prostě nepřichází

Jen si vzpomeňte, jaké to v dětství bylo například při sportu. Za malý pokrok vás prakticky nikdo nepochválil. Co si pamatuji já, tak ani za můj nejlepší výkon jsem ocenění nezískal. Mozek si pak vytvořil rovnice typu:

„Ani ten nejlepší výkon není pro druhé nejlepší.“ či „Můj nejlepší výkon může být přehlédnut.“ Člověk se pak může sebevíc snažit, ale ovoce to nepřináší. Pokud takové rovnice budete mít ve své hlavě i v dospělosti, můžete se v práci snažit, jak chcete, ale povýšení prostě nikdy nepřijde.

„Lidé potřebují vědět, že se o ně někdo zajímá.“

Proto jsou i sociální sítě tak rozšířené. Lidé potřebují vědět, že se o ně někdo zajímá. Publikují na sociální sítě každou hloupost ze svého života, jen aby si potvrdili, že jejich život skutečně někoho zajímá! Vše je tak postaveno na tak jednoduchém základu, jakým je přísun lásky. Dnes a denně vidím lidi, kteří postují na své sociální sítě skutečně nesmysly. Právě u nich je tak krásně vidět ten silný deficit lásky z dětství, který si musí nahrazovat tímto způsobem. Potřebují od druhých politovat, podpořit, motivovat, dodat sebedůvěru a odvahu či si prostě přečíst nějaký kompliment.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Osobní kontakt s lidmi vám ani sociální sítě nenahradí

Sociální sítě jsou skvělým nástrojem, jak zůstat v kontaktu s lidmi, kteří jsou od vás skutečně daleko. Bohužel to má i opačný efekt. Odcizíte se lidem, kteří vám jsou na blízku. Vezměte si právě lidi prahnoucí po lásce ze sociálních sítí; raději budou postovat co nejvíce nesmyslných příspěvků, které uvidí a ocení desítky, někdy i stovky až tisíce lidí, než aby si šli sednout na drink s jedním člověkem. Přece nebudou svůj příděl lásky snižovat z tisíců na jednoho člověka. Raději se budou dívat, jak čísla v podobě reakcí u příspěvku stále přibývají, a mít z toho ten dobrý pocit. Kolikrát jste si u nějakého příspěvku říkali: „No a co, vždyť mě to nezajímá!“?

„Čím více času ve virtuálním světě strávíte,
tím větší úspěch a více lásky získáte.“

I já sám jsem se ocitl v pasti virtuální reality a sociálních sítí. Trávil jsem hodiny denně na tak zvaných on-line real-time hrách. Hrají se on-line v reálném čase, takže každý úkon má přesně vymezený čas, po který se bude provádět. A jací hráči jsou v těchto hrách nejúspěšnější? Ano, přesně tak – ti, kteří v nich stráví denně nejvíce času. Případně si zaplatí nějaké výhody.

Od reality utíkáme do virtuálního světa.
Je pro nás jednodušší

Je velice snadné něčemu takovému podlehnout. V reálném světě o něco usilujete, ale ani po delší době nevidíte výsledek. Jakmile usednete k podobné on-line real-time hře, již po pár dnech vidíte velký přísun „lásky“. Dostanete se do komunity lidí, která vám dokáže lásku ještě umocnit. Pokud jste totiž ve hře úspěšní, budou vás oslavovat a stanete se pro ně „slavnými“. Získáte pak prakticky vše, o co usilujete v reálném životě. Tak proč byste žili vlastní životy, když můžete žít on-line?

„Sebeláska je klíčem ke všemu.“

Jak se z podobné závislosti dostat? Zrušit účty, odmazat hry ze všech zařízení, omezit čas na sociálních sítích a především začít budovat sebelásku a odstraňovat staré Emoční rovnice. Zjistit řídicí motivy vašeho mozku, proč vás k virtuální realitě a sociálním sítím navádějí.

TIP: Přečtěte si mou knihu Partnerský manuál.

Virtuální realita a sociální sítě jsou skutečnou hrozbou lidstva. Lidé přestávají žít, zajímat se o jiné lidi a budují v sobě různé sociální strachy. Pokud jste se tak v dané pasti ocitli vy nebo vaši blízcí, pracujte ihned na nápravě. Život je nádherný, ukrývá v sobě nespočet bohatství a o to všechno byste mohli přijít. Pamatujte, že dosáhnete všeho, co budete chtít, pouze si za tím musíte jít!

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.