Jak pozvednout ženskou energii aneb rovnováha mezi mužským a ženským světem

Žijeme v mužském světě. Světě postaveném na výkonech. Na mužské síle. Na síle, která dokáže vyvolat válku. Na síle, která dokáže rozhodnout o životě a smrti nás všech. Největší velmoci světa se svými představiteli mezi sebou neustále soupeří o to, kdo bude nejlepší, první, kdo je silnější. Po naší republice se projíždí a předvádí americká armáda, aby si lidé uvědomili, kde vlastně ta síla je.

Připomíná mi to malé kluky na písku, kteří se přou, kdo postavil vyšší hrad. A všichni okolo se musí rozhodnout, na čí straně vlastně stojí. Za koho budou bojovat. Není mi z toho dobře, protože mám pocit, že sedíme na tikající bombě. Stačí, aby někdo jednomu z kluků zbořil hrad z písku, a může dojít ke konfliktu.

Řešení spočívá v rovnováze

Tato situace ale má řešení. Vždycky existuje řešení. Je velmi jednoduché. Spočívá ve vyrovnání mužské a ženské energie. Nastal čas vedle mužské silové, výkonové, pronikající energie postavit ženskou intuici, citovost, empatii. Je čas nastolit rovnováhu. Změnit nastavení světa z mužského systému VÝHRA – PROHRA na partnerský systém VÝHRA – VÝHRA. Najít systém, ve kterém výhra na jedné straně neznamená prohru na straně druhé, nýbrž oboustrannou výhru.

Začněme výchovou

Začít můžeme u výchovy dětí. Zamysleme se nad tím, jak jsou většinou vychováváni chlapci. Jak vypadá správný chlapec, potažmo chlap? Jak je to zažité v naší společnosti?

  • Kluci nebrečí!
  • Nechovej se jako holka!
  • Fňukáš jako holka! Vypadáš jako holka! Chováš se jako holka!
  • Tohle jsou hračky pro holky.
  • Nenech si nic líbit. Když tě někdo praští, vrať mu to!
  • Musíš být tvrďák!
  • Svět je zlej, tak se na to připrav!
  • City projevuje jenom slaboch!

Určitě najdete spoustu jiných rovnic, které rodiče svým chlapcům vkládají do hlavy.

Není divu, že svět je tam, kde je. Jak se takový chlapec cítí, když je mu smutno? Jak se cítí, když mu někdo křivdí? Nesmí plakat, nesmí projevit emoce. Je mu dovoleno jen se prát a bránit se útokem. Jak se potom chová jako dospělý? A jak se bude chovat jako dospělý voják, případně voják ve velení?

Společně můžeme změnit svět

Pojďme udělat první krok a začít měnit svět výchovou dětí. Pojďme je naučit, jak se v dnešním světě vyznat a jak elegantně řešit konflikty. Jak dosáhnout svého způsobem, kterým vyhrají obě strany. Jak být sám sebou a jít si za svým. Jak najít dobrý pocit bez toho, aby ubližovali ostatním.

Pojďme položit základ nové generaci a vychovat stabilní osobnosti. Jak na to, se také dozvíte v mém audioprogramu Základní principy výchovy dětí. A co ještě můžeme udělat my ženy pro to, aby byl svět lepším, se dozvíte v některém z mých dalších článků.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.