Proč věřím, že mi peníze přinesou více štěstí

Věřím, že mi peníze přinesou více štěstí. Pokud jste po přečtení předcházející věty souhlasně pokývali hlavou, pojďme si toto téma trochu více rozebrat. Proč si myslíte, že štěstí souvisí s výší vašeho konta? Protože to vaše zeje prázdnotou? A kdybyste vyhráli v loterii, budou všechny vaše problémy pryč? Zaplatíte všechny dluhy, hypotéku a nebudete muset chodit do práce.

A co bude dál? Kde bude to vaše štěstí?

Kontokorent a spol.!

Mám klientku, která byla neustále v kontokorentu, vzala výplatu a utratila všechno, dokud zase nebyla na nule, tedy vlastně na maximální výši svého kontokorentu. A pořád mi říkala, že se musí něco stát, aby byla spokojená.

Že to musí přijít zvenčí, že ji musí v práci povýšit, zvednout plat apod. Peníze ji strašně trápily, ale nebyla schopná žádné změny. Utrácela peníze, které jí nepatřily, za věci, které nepotřebovala (není to heslo dnešní doby?).

TIP: Přečtěte si mou knihu Partnerský manuál.

Zkontrolujte si stav své hlavy

A jaké jsme našli v hlavě této klientky Emoční rovnice?

  • Nové věci mě uspokojí.
  • Nové věci mi dělají radost.
  • Když si nic nekoupím, jsem smutná.
  • V práci mě nikdy dost neohodnotí.
  • Za práci nebude nikdy dost peněz.
  • Nikdy nebudu bohatá.
  • Věřím spíš na štěstí, třeba loterie.

Sex, nebo finance? Raději SEX!

Finance jsou hodně intimní záležitost každého z nás. Opravdu, někdy intimnější než sex. Lidé se stydí za to, že nemají peníze, a raději přiznají, že s nikým nespí a nikdo je nemiluje, než že nemají na to, aby šli do kina nebo si koupili pořádné jídlo. Zajímavé, že?

Mohou za to i věty našich babiček a maminek, například: No jo, ti bohatí, beztak to jen někde nakradli. Peníze kazí charakter. Bez práce nejsou koláče. Ten měl štěstí, že je tak bohatý.

Obhajoba bohatých

Víte, pro plnou peněženku musí většina (fakt!) bohatých lidí opravdu tvrdě pracovat. Dotahovat svoje sny a projekty do konce. I přes pochybovačné věty okolí, maminek a babiček. Musí něco změnit a makat.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Najde se to moje štěstí?

A jak to dopadlo s mou klientkou? Trvalo jí to rok, dala výpověď v práci. Měla hrozný strach, ale udělala to, už tak dál žít nemohla. Našla si práci v zahraničí. Měla strašný strach, ale neustále na sobě pracovala a pokaždé, když jí bylo do pláče, tak přemýšlela proč. Už nemá kontokorent, má malou rezervu a to jí zvedlo sebevědomí. Dokázala se uskromnit a nenakupovala bezhlavě oblečení a věci, které viděla v akci. Srovnala si to v hlavě (kde jinde!).

A na čem teď pracuje? Na tom, aby byla šťastná, aby našla někoho, kdo ji bude milovat takovou, jaká je, a ona jeho, založila s ním rodinu a žila svůj sen.

Protože štěstí jí přinese právě to. Fakt? Fakt…

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.