Jak mohu mít ráda sama sebe?

Rozhovor dvou mladých slečen, který jsem vyslechla v tramvaji, vypovídal o tom, jak vnímají samy sebe.

Navenek krásné, mladé holky, které mají celý život před sebou. Hezký úsměv, sladěné oblečení, krásně upravené vlasy, make-up, který jsem nemohla než obdivovat.

Naprostý nesoulad s tím, co vycházelo z jejich úst. Hodnocení sebe: Ve škole je to k ničemu, doma bych raději nebyla. Matouš mi na párty zahnul, tak jsem mu zahnula taky. Skoro jsem nevěděla, co dělám, byla jsem na šrot.

S postupem času, s tím, jak naše těla stárnou, mění se i naše výrazy v obličeji. Ani oblečení, které si oblékáme jako mladé, nám za deset let nesedí tak dokonale. A to, co bylo skryto uvnitř, začíná prosakovat na povrch.

Nelásce k sobě se učíme ze vzorů, které máme ve svých blízkých.

Možná oni sami sebe neuměli mít rádi. A my, jak nám přibývají vrásky a chybí vnitřní výplň, postrádáme najednou naplnění v životě, pohodu a spokojenost, které jsme se nenaučily. Nedošlo nám, jak je to vnitřní důležité a jak velký význam má pro náš budoucí život.

Žít život jen na povrchu není špatné. Jen zkrátka nestačí. A pokud nás nenaplňuje vnitřní pohoda, jednoho dne zjistíme, že žijeme prázdný život.

Krása duše se má doplňovat s krásou našich zevnějšků. Přirozeně se doplňuje to vnitřní a vnější.Pokud nás tomuto umění nenaučily naše mámy, babičky a paní učitelky, potom tento domácí úkol můžeme udělat jen my samy.

Zhodnoťte si samy pro sebe:

  • Jak jsem si dnes užila svou práci?
  • Jak ráda se vracím domů?
  • Mohu se těšit na společné chvíle s partnerem?
  • Co jsem dnes udělala pro své zdraví, pro svou vnitřní pohodu?

Pokud zjistíte, že výsledek neodpovídá vašim představám, pojďte svůj život začít měnit.

Malé holčičky i mladé slečny, kterými jsme kdysi byly, v nás žijí stále.

Určují to, jak dnes vidíme samy sebe a jak se sebou zacházíme. A pokud nás stále ovlivňují naučené emoční vzorce, potom nám nepomohou masáže, romantické seriály ani sebelepší pleťové přípravky.

Stárnutí se nedá zastavit.

Naopak, probudit se k sobě, do své krásy, to je možné v každém věku.
Přeji vám krásný den, milé dámy. 🙂

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.