2 návody jak si urychlit splnění svých přání

Máte pocit, že vám hlavní cíl vašeho života stále uniká? Vysněný vztah, peníze, práce či zdraví? Mnohé drobnosti již dokážete získat, ale u těch velikánských jako by někdo držel požehnání na uzdě?

Měl jsem včera pána na koučink. Úspěšný muž – až na jednu oblast. Když potká ženu, která se mu líbí, ztuhne a není s to ji oslovit. Všechno mu jde zcela perfektně, jenom lásku a z ní plynoucí rodinu ne a ne získat.

Kdo je odpovědný za plnění přání?

Víte, kdo je plně odpovědný za vaše největší přání? Za to, zda se dostanete k cíli včas, anebo vůbec? Kdo plně drží ve svých rukách vaši cestu a rozhoduje o tom, zda se dostanete k tomu, co jste si slíbili? Odpovíte-li bůh, osud, matka, stát, soused, mýlíte se.

Možná odpovíte já sám. Taky omyl. Na starosti, jak dopadnete v tomto životě, vás má pouze a jedinečně vaše podvědomí. A to je žel právě ta část lidského mozku, o které nevíme vůbec nic. Nemůžeme ji plně odhalit, změřit, zmapovat, podrobit, vymazat až do té doby, dokud se alespoň částečně nenaučíme, jak s podvědomím pracovat.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Emoční rovnice.

Podvědomí člověka je plné neosobních pravidel

Podvědomí člověka, pokud bychom vlezli do hlavy, je samostatná výpočetní jednotka, jejímž hlavním úkolem je plánovat vám život. Plánuje každou vteřinu podle předem stanovených pravidel, jež jste si vštípili do hlavy pozorováním situací v dětství.

Jedním takovým pravidlem je umění jízdy na kole. Jednou se ho naučíme a stále je nám k dispozici. Co se v mládí naučíme, později jako bychom našli. Jsou ale další uložené procedury či umy, jež kralují našemu životu, a vůbec nevíme, že je denně využíváme. Čtení, počítání, umývání, utrácení, stravování, péče o sebe. Jak a koho milujeme a nenávidíme.

Patří sem i další procedury, jež mají velký vliv na úspěch. Procedura, podle čeho si vybereme partnera. Procedura, podle čeho si vybereme práci. Procedura pro spoření a utrácení peněz. Procedura pro zacházení s nemocemi. Tyto procedury jsou spouštěny podle uvážení podvědomí a není v naší moci je vědomě ovládnout.

Váš požadavek na splnění přání většinou zapadne v řadě jiných úkolů k plnění

Každou hodinu má náš mozek na starosti tolik úkolů, že není možné, abychom je byli schopni vědomě řídit. Neunesli bychom tíhu odpovědnosti za řízení tělesné teploty, trávícího traktu, obnovy kůže a dalších částí těla.
Jen si představte, že si dáte k obědu svoji vynikající svíčkovou. Knedlíček pěkně s omáčkou a špekem prošpikované masíčko. S chutí a postupně si pěkně jídlo vychutnáváte a při každém polknutí máte dost času, abyste se mohli soustředit na vynikající chuť a k tomu ještě příjemně diskutovat se svoji rodinou.

Určitě by se vám nelíbilo, kdyby vám postupně během jídla přibývaly úkoly. Kolik slin budete muset vyloučit, aby se vše správně předtrávilo. Kolik procesů budete muset zahájit v žaludku, aby se vám vše správě připravilo pro zpracování ve střevech. Jak správně připravit střevní prostředí, aby se zpracovaný pokrm mohl dostat do těch správných částí těla. A to jsou pouze některé úkoly, které mě napadají. Je jich jistě mnohem více.

V těchto úkolech je vaše přání kapkou v moři a podvědomí si všechny pečlivě třídí podle svého uvážení, ne podle vašeho. Nějaký váš požadavek na hojnost či super partnera pro něj může být a často je úkol 458 v pořadí.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Partnerský manuál.

Jak upřednostnit své přání před ostatními úkoly v podvědomí?

Chcete-li, aby se vaše přání stalo pro podvědomí prioritou, je potřeba toto přání předsadit před ostatní úlohy k plnění. Dělám to tak, že si danou velmi chtěnou věc promítám jako film s velkým emočním nábojem.

Jen si představte, když jste se těšili na své první rande. Tajil se vám dech a neměli jste chuť k jídlu. Mozek potlačil některé důležité procesy (dýchání a trávení), abyste se mohli koncentrovat na to své velké blížící se přání.
Chci-li tedy předsadit svoji tužbu v podvědomí, postupuji takto: Napíšu si, jak se budu cítit, když ji budu mít. Jde o scénář filmu, který si pak promítnu v hlavě. Pak jej ladím tak dlouho, aby jeho emoční náboj měl pro mě hodnotu 10 na stupnici 0-10.

Touha prožít tento film v realitě je tedy maximálně žádaná. Dále do své hlavy promítnu film, co se stane, když své velké přání nezískám. Smutek, chudoba, zármutek, smrt.

Mozek totiž dokáže velmi rychle upřednostnit některé procesy, když jde do úzkých. Jen si vzpomeňte na události jako blížící se nehoda, zranění, nebezpečí vašeho dítěte, blížící se pohroma apod. V těchto situacích mozek pracuje v krizovém režimu a má úplně jiné priority pro plnění úkolů.

Sestavení emočního filmu a jeho ladění do 10

První film, který jsem si napsal: „Sedím s P. na balkoně a skvěle se s ní povídá. Miluje mě a sex s ní je opravdový zážitek. Má dostatek financí i čas na každý výlet.“

Přepracovaný film, aby mi dodával co největší emoční prožitek: „Při ranním rozbřesku při úžasné vůni z pole hledím na svoji milovanou ženu a ve svém nitru za ni cítím vděk. Naše diskuse je opět obohacující a příjemně se line. Má v sobě hluboký zdroj moudrosti, vhledů a proroctví. Má dostatek peněz na všechno a chystáme se na výlet do vůní lesů a luhů Šumavy. Sex je pro ni cestou do hlubin duše a hodně se od ní mohu naučit.“

TIP: Nahlédněte do mé knihy Emoční rovnice.

A co když se přání stejně neplní?

Pokud výše popsaný způsob nepřinese splnění vašeho přání do 3 měsíců, pak si vaše podvědomí myslí o jeho splnění něco jiného než vy. Například chcete najít vhodného partnera pro život, kterého budete mít rádi, ale vaše podvědomí je toho názoru, že velká láska je nebezpečná či partnerství bolestivé.

Zkušenosti ukazují, že naše podvědomí jsou tak zanesena informacemi z dětství, že dokážou ničit mnoho hezkých přání. Co s tím, pokud je právě toto váš případ? Je potřeba naučit se pracovat s Emočními rovnicemi.

Práce s nimi vám zajistí, že se podvědomí osvobodí od destruktivních zápisů z minulosti. Více o Emočních rovnicích najdete zde.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.