Ubližují vám druzí?

Kolikrát vás bolí chování druhých? Kolikrát vám chování druhých ubližuje tak silně, že nevíte, zda se schovat, nebo rovnou útočit?

Rány, které si s sebou neseme a které nám druzí otevírají, nejsou jejich věcí. Vždy, když si myslíme, jak by se druzí měli chovat, co by měli dělat, setkáváme se se svým zraněním. A druzí nám do rány často jen nevědomě šťourají.

Blízcí kolem nás…naše zrcadla, která nám pouze odrážejí, co jsme si důkladně schovali. Srovnáváním a snahou vypadat jako oni přestáváme vidět vlastní obraz a zoufale se snažíme splynout. Chceme vypadat jako někdo, kým nejsme, abychom byli přijati v situaci, která není naše vlastní.

Za chování, které nás bolí, máme sklony trestat ostatní.

Jak se v takové chvíli chováme sami k sobě?

Jsme my sami k sobě tak láskyplní, jak bychom si přáli, aby byli druzí k nám?

V nižší třídě se možná můžeme vymlouvat na to, že Pepa byl dnes opravdu hnusnej a doufáme, že ho někdo potrestá. Můžeme docílit i toho, že Pepa dostane poznámku, bude pokárán a doma bude mít velký průšvih.

Možná svedeme na Pepu, že nám vzal jablko. Místo toho, abychom si uvědomili, že jablek je kolem plno, jsme obětí svého neštěstí. Litujeme se, že nám Pepa moc ublížil. Právě v této chvíli se opravdu stáváme těmi, kdo jsou bez jablka.

Pokud však od života chceme obdržet titul a pokračovat třeba i dál, ne stále opakovat tutéž třídu, musíme se naučit dát podporu sami sobě.

Rány si ošetřit, možná i ještě jednou otevřít, naposledy důkladně vyčistit, pro jistotu si dát do kapsy pár obvazů a mast, kdyby rána měla tendenci se ještě otevírat… a potom je čas vyrazit dál.

Otevřít se vlastní bolesti chce někdy velkou sílu a někdy pravý opak. Otevřít se bolesti, kterou si v sobě neseme, chce někdy nekonečnou jemnost.

Protože jen s její pomocí si můžeme dát skutečnou lásku, která vždy vede jemnost, nenápadně a zpovzdálí, za ruku.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.